Zucchinisallad med harissa och fetaost
400 g zucchini
1-2 vitlök, finhackad
2 tsk harissa
1 tsk honung
2 msk olja
Lite spiskummin efter smak
1 kruka mynta
1 näve salladsskott
1 pkt laktosfri fetaost
Salladsblad
Salt
1 pkt friterad tofu från yipin
Krydda med chiliflakes och koriander när de nästan stekt klart.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Skär zucchinin i tunna skivor. Rör ihop harissa, honung, finhackad vitlök, spiskummin och olja. Blanda med zucchinin och lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta zucchinin i mitten av ugnen tills den börjar få färg, 15-20 min.
Lägg zucchini och salladsskott på ett fat. Bryt osten i bitar och fördela på salladen. Toppa med mynta.