Sparris och broccolisoppa

Denna vecka (fram till fredag iaf ☺️) har jag bestämt mig för att inte handla något nytt i matväg utan enbart använda det vi har hemma. Igår blev det sparris och broccoli soppa. Jag hade sparris ändar kvar sedan påsken och broccoli i frysen. Jag tyckte den blev supergod och den är dessutom vegansk. Nu har jag inte exakta ingredienser men ungefär så här:


Ingredienser:
300 g fryst broccoli som jag tinade så att jag kunde hacka ner dem i mindre bitar. 
2 knippen sparris, ändbitarna som blir över. (om du inte tar ändbitarna räcker det med 1 knippe) 
1 gul lök
1 scharlottenlök 
Vatten så att det täcker broccoli och sparris, tippar på ca 5-7 dl 
1 1/2 msk lantbuljong
Rapsolja
Salt 
Svart/vitpeppar

Gör så här:
1. Hacka löken och fräs i olja, (snåla inte på oljan).
2. Hacka broccolin (även stammen) och sparrisen i mindre bitar. De ändbitar som känns träiga slänger du, vissa räcker att du skalar med en potatisskalare och de flesta behövs inte göras något med. 
3. Släng i broccolin, sparris och fräs en kort stund. Häll på vatten och buljong och koka tills det är mjukt. 
4. Mixa med en stavmixer och lägg i lite mer vatten om det behövs. 
5. Salta och peppra med både vit och svart peppar. 

Servera med fröknäcke. 




Visa fler inlägg