Råraka i ugn med vegansk och vegetarisk topping

Råraka, känns det jobbigt att behöva steka och känns som det tar lång tid. Inte nödvändigtvis, om du gör dem i ugn så hinner du fixa tillbehören och städa upp innan maten är klar. Även om jag måste medge att stekta rårakor är något extra. Men ibland orkar man bara inte. 

4 pers. 
Ingredienser:
Rårakan:
900 g söt och vanlig potatis (lite mer vanlig skulle jag välja)
Salt

Ärtcreme eller ärt och fetaostcreme:
300 g ärtor
1/2 citron (smaka av innan du pressar ner hela)
Salt och peppar
Fetaost (skippa denna om du vill ha det veganskt) 

Pepparrots créme:
2 dl fraiche, yoghurt eller créme fraiche
2 msk pepparrot 
2 msk gräslök
Salt och peppar

Extra topping
Sparris
Rostad lök

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft
2. Riv söt och vanlig potatis på ett rivjärn (jag hade skalen på). Salta och låt det dra några minuter. 
3. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och olja eller smöra. Krama ur en handfull av den rivna potatisen. Lägg ut och platta till något. Fyll plåten och olja/smöra toppen. Salta och peppra.
4. In i ugnen i ca 15-25 min. 
5. Ärtcreme: koka upp vatten och häll det kokande vattnet över ärtorna och låt stå medans du gör pepparrotscremen. 
6. Pepparrotscreme: Riv pepparroten på ett rivjärn och blanda med yogurt, fraiche eller créme fraiche. Hacka 2 msk gräslök och blanda i det med. Salta och peppra. 
7. Häll av vattnet från ärtorna och mixa grovt, det får gärna vara några hela eller halva ärtor kvar. Pressa lite citron över, smaka av och ha i mer citron om det behövs. Salta och peppra.
8. Om man vill kan man blanda i ett paket fetaost eller så serverar man fetaosten bredvid om det är både veganer och vegetarianer vid bordet eller att någon inte gillar fetaost eller ärtor. 

Ha en fin dag!!! 

(null)

(null)





Visa fler inlägg