Busenkel zucchinisoppa

Zucchini är i säsong och jag har tidigare tittat på zucchinisoppa och tänkt att det inte kan vara något vidare. En vän sa att det var såå gott och då vågade jag prova! Blev inte besviken, receptet är inte mitt eget mer än att jag twistat till toppingen med en blandning frön. Du hittar originalet här


Ingredienser:
1/2 lök
2 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
800 g zucchini (ca 2 st)
1 grönsaksbuljong 
8 dl vartten
1 krm oregano 
1 krm basilika (eller färsk)
2 dl grädde
1/2 dl riven parmesan
Salt å peppar.
Topping:
Pinjenötter
Solrosfrön
Pumpakärnor 

Gör så här:
1. Hacka lök, zucchini och vitlök (eller pressa rakt ner i kastrullen. 
2. Fräs lök och vitlök några minuter i rapsoljan. 
3. Häll sedan i den tärnade zucchinin och stek med löken några minuter till.
4. Häll i kryddor, buljong och vatten. Låt koka i ca 20 minuter. 
5. Rosta frönen i en stekpanna och riv parmesanen. 
6. Häll i grädden och mixa soppan. 
7. Smaka av soppan med salt, peppar och ta i hälften av parmesanen. 
8. Häll upp i en djup skål. Strössla över frön och lite parmesan. 

Det är få ingredienser och går snabbt att svänga ihop! Perfekt en stressig måndag. 



Visa fler inlägg