Raw cheesecake med pinjenötter, hallon och citron

Hittade denna vackra tårta (inte den på bilden) hos Erika frost rawness.se. Kunde inte släppa det och här om dagen bakade jag den till mina kollegor och de gillade den mycket. Fräsch och inte söt. 

Så delar med mig av den här:

Springform ca 23 cm – blir 16 bitar

Botten:
3 dl pistaschnötter
8 medjooldadlar
1 nypa salt
1 nypa vanilj

Fyllning:
8 dl cashewnötter – blötlagda i minst 4 timmar
1 dl kokosolja
1 dl agave eller annan sötning
1 citron – zest+juice (tänk på att använda dig av ekologisk citron när du använder skalet)
3-4 msk vatten

2 msk pistaschnötsmör
1 näve spenat

2 dl hallon, för mellanlager och topping

Gör så här:

1. Börja med att klä bottenplattan på formen med plastfolie – det underlättar när kakan ska lossas. 

2. Mixa nötter, dadlar, vanilj och salt till en smulig, klibbig massa. Tryck ut den jämnt i botten av din form och ställ kallt medan du gör fyllningen.

3. Skölj cashewnötterna noga, lägg i mixern tillsammans med smält kokosolja, sötning, citron (både juicen och zesten) och lite vatten. Mixa till en helt slät kräm, tillsätt eventuellt lite mer vätska. Ta undan en deciliter till tippningen. 

4.Klicka ut hälften av krämnen över bottnen, smula ner frysta hallon i ett jämnt, tunt lager, klicka ut resten av krämen och jämna till. 

5. (Den krämen du tog undan, dela den i två och mixa den ena halvan med pistagesmör och spenat, andra med lite hallon. Gör mönster med dessa. Klicka ut i prickar och gör ”swirls” med en tandpetare eller gör som jag gjorde, spritsa ut dem i ringar och dra en kniv från mitten ut och tillbaka för ett mandalamönster. )

6. Frys i 5-6 timmar och tina i 20  minuter nnan servering.


Tusen tack för ett fantastiskt recept och hoppas det är OK att jag delar det! 






Visa fler inlägg