Glutenfritt frukostbröd

Ursprunget på detta goda bröd kommer från Pinterest och bloggen hurbrasomhelst.se. Hon har även skrivit boken friendly food. 

Det är inte så jobbigt att få ihop ett bröd eller kaka, bestäm dig bara för en dag och köp hem ingredienserna! Det är roligt, ger energi och du släpper tankarna när du bakar. 

Ingredienser:
3 ägg
2 dl valfri mjölk (jag tog mandelmjölk)

1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl bovetemjöl
1 dl fiberfin (jag använde profiber)
2 tsk bakpulver
1 msk fiber husk
1 krm örtsalt eller vanligt
1 msk brödkryddor
Lite solrosfrön och pumpakärnor. 
(Jag hade även i lite torkad rosmarin)

Gör så här:
1. Vispa äggen fluffigt och blanda i mjölken. 
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke (ej pumpakärnorna). 
3. Blanda samman det blöta med det torra. 
4. Häll upp smeten i en form som antingen är smord eller klädd med bakplåtspapper. 
5. På med pumpakärnor. 
6. In i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter. Brödet ska vara stumt när du tar på det. Om det sjunker ner när du tar på det låter du det vara inne lite till.

Förvara brödet i kylskåp. 

Om du vill göra två bröd, gör då ingen dubbel sats, gör den andra degen när det första gräddas i ugnen. 

Går också att ha andra mjölsorter i eller varför inte morot, rödbeta eller tomat/fetaost. 




Visa fler inlägg