Tandoorikryddad lax med yoghurtsås

Ni ver de där dagarna man inte hinner laga mat eller man inte orkar lägga ner massa tid på matlagning. Då tycker jag ni ska prova er på denna rätt. 
 
4 port. 
 
Ingredienser:
2 dl naturell yoghurt
1 lime, saften och river skal
1 msk rapsolja
Salt och peppar
4 bitar lax, ca 150g per st
1 msk tandoorikrydda eller tandooripaste
1 gurka
1 scharlottenlök
300 g små tomater
1 kruka mynta
1 lime
1 msk rapsolja
Salt och peppar
4 port kokt basmatiris
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Blanda yoghurt, lime, rapsolja, salt och peppar. 
3. Krydda laxen med tandoorikryddan och ugnsbaka tills laxen kommit upp till 56 grader.
4. Koka riset enligt anvisning på paketet. 
5. Skala och kärna ur gurkan och skär i 1 1/2 cm stora bitar. Halvera tomaterna, skiva löken tunt. Plocka ca 1 dl mynta och blanda med salladen smaka av med salt och peppar. 
6. Servera laxen med salladen, yoghurtsåsen och ris. 
 


Visa fler inlägg