Sötpotatis och quinoabollar med chilimajo och salsa

Dessa sötpotatisbollar blev riktigt goda och nyttiga. Idén till dessa bollar kommer från pinterest, men efter att ha provat pinterest receptet och jag inte blev nöjd gjorde jag om det till nedan recept. De fungerar även utmärkt att utesluta ägg för att få den vegansk.

Ingredienser:
1/2 cup quinoa som fått koka upp några minuter med lite grönsaksbuljong (max 5) och fått rinna av sig i ett durkslag.
1/2 cup sötpotatismos (som du gör genom att koka, ångkoka eller rosta i ugn och sedan mosa)
2 cup rå blomkål
1 ägg
1/4 cup rismjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 msk koriander
1 vitlök
1/2 tsk paprikapulver
2 msk lime juice och zest från 1 lime
salt och peppar
 
Majo
1 dl majonäs
samal oelek efter smak
 
Salsa:
1 avocado
1/2 färsk mango
1 salladslök
4 körsbärstomater
1/2 tsk chiliflakes
1/2 msk lime juice
1 msk olivolja
 
 
Gör så här:
1. Mixa blomkålen snabbt till grövre bitar
2. Ta i resten av ingredienserna och mixa ganska slät.
3. Smaka av och ta i mer kryddor (jag tog även i lite mynta, men inget måste)
4. Rulla till små bollar och lägg på ett bakplåtspapper.
5. In i ugnen på 200 grader i 30-35 minuter
6. Blanda till majon och gör en salsa,
7. Servera bollarna som de är eller i salladsblad med salsa och majo på toppen! Även goda kalla :-)


 
 
 
 
 
Visa fler inlägg