Asiatisk kelpnudelsallad med noritofu

Detta blev vår middag ikväll, en krispig asiatisk sallad med en touch av havet. 

Ingredienser: (3-4 pers)
1 pkt naturell tofu (delad på långsidan) och i skivor.
1/3 dl rapsolja
1-2 msk tamarisoja
1 tsk sesamolja
2 -3 morötter (beroende på storlek)
3 nävar färsk spenat 
6 cocktail/lyxtomater
1/4 gurka i skivor
1/3 pkt sockerärtor
2-3 salladslökar
Kelpnudlar 1 pkt
1/2 dl vita sesamfrön
1/2 dl svarta sesamfrön
1-2 noriark (söndersmulad)
Koriander
Dressing:
1/2 dlRapsolja
1/4 dl Tamari (soja)
1-2 msk sesamolja
1/2 vitlök
1 lime
1 cm ingefära
1-2 tsk honung
1 msk fisksås (om man vill)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader
2. Dela tofun och häll över rapsolja, tamari och sesamolja. upp sesamfrön och krossat noriark på en tallrik. 
3. Häll upp sesamfrön och krossat noriark på en tallrik och panera tofubitarna genom att vända dem i blandningen. 
4. In i ugnen ca 25-30 min, vänd efter halva tiden. 
5. Hacka alla grönsaker utom morötterna. Morötterna tar du med en potatisskalare över salladen direkt. 
6. Skölj kelpnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg dem på ett fat och lägg över spenat, morot, tomat, sockerärtor, salladslök och gurka. 
7. Blanda dressingen och häll över salladen. 
8. Lägg den färdiga tofun på salladen och strössla eventuellt över mer salladslök. 
Klar att äta!

(null)





Visa fler inlägg