Svartkålspasta, perfekt vardagsrätt

När du vill ha något enkelt och gott till vardagsmiddagen ska du göra den här.

Ingredienser: 

400 g svartkål, alternativt grönkål

250 g champinjoner

olivolja

3 rödlökar, tunt skivade
salt
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 tsk torkad timjan
nymalen svartpeppar
cirka 350 g valfri pasta

1 dl pastavatten

2 1/2 dl valfri grädde (jag använde havre) 

1/2 grönsaksbuljongtärning 

1/2-1 röd paprika

Torkade chiliflakes efter smak

3-5 msk Vitt vin
cirka 250 g mjuk getost
1 tsk peppar 


Gör så här: 

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och tillsätt rödlöken. Låt den mjuksteka i cirka 10 minuter eller tills den börjar få färg. Salta lite och tillsätt vitlök och timjan. Sänk värmen och låt den steka ytterligare minst 10 minuter eller tills löken är mjuk och karamelliserad.
  2. Strimla paprikan. Skär bort den grövsta mittsträngen på svartkålen, strimla resten och lägg ned i pannan med löken och paprikan. 
  3. Peppra och lägg på locket och låt puttra medan du kokar pastan al dente i en rymlig kastrull. Spara lite av kokvattnet i en mugg.
  4. Tillsätt pastavatten, buljongtärning och matlagningsgrädde. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Smaka också av såsen med mer chili om du vill ha den hetare.
  5. Skiva champinjonerna och stek i lite smör, när de nästan klara tar du i några matskedar vin och låter vinet reducera bort. Salta och peppra. 
  6. Servera allt med fetaost och några drag med pepparkvarnen.  (null)

Visa fler inlägg