Rabarber och jordgubbs rutor

Jag kan inte få nog av rabarber, det är ju sååå gott och jordgubbar likaså.. Hittade ett recept på glutenfria och sockerfria rabarber och jordgubbsrutor som du kan äta i handen med en klick grädde på toppen 💗

Ingredienser: 
Botten: 
90 gram (1 cup) gf havregryn
112 g (1 cup) råa mandlar, jag tog hälften råa mandlar och hälften cashewnötter)
3 msk kokossocker 
4 1/2 msk smält kokosolja
Lite salt. 

Rabarberkompott:
250 g (2 cup) hackad rabarber
175 g (1 cup) jordgubbar hackade i större bitar
1/4 cup apelsinjuice, jag tog 1/2 citron och pressade i saften från den. 
2 msk kokossocker, jag tog 3 eftersom jag hade citron ist för apelsin
1 msk majsstärkelse 
1/2 tsk vaniljpulver (detta är inte med i receptet, jag som la till)

Topping:
3 msk kokossocker
1 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl (står 2 msk glutenfri mjölblandning i receptet )
23 g (1/4 cup) gf havregryn
1 1/4 msk kokosolja 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en mindre form med bakplåtspapper 
2. Lägg havregryn, nötter och kokossocker. Kör tills det blir mjöl. 
3. Lägg i kokosolja och kör tills du kan pressa degen mellan fingrarna och det inte faller sönder för mycket.
4. Lägg "degen" i formen och pressa neråt, hårt!
6. Ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter, höj sedan värmen till 190 tills "degen" fått färg. 
5. Lägg rabarber och jordgubbar i kastrull med juice, kokossocker, vaniljpulver och majsstärkelsen. Koka upp och rör om tills det blir lite halvfart och kladdigt. Koka inte sönder rabarbern eller jordgubbarna. 
6. Blanda ingredienserna till smultoppingen.
7. Lägg rabarberkompotten i formen som varit i ugnen och lägg på smuldegen. Sänk temperaturen till 180 grader och ställ in formen i ca 15-20 minuter. 
8. Ta ut formen och låt svalna helt. Skär i bitar och servera som de är eller med grädde. 




Visa fler inlägg