Auberginerullar i tomatsås

Min man fixade fram recept förra veckan, det kan vara skönt (även för mig som ändå älskar att laga) att låta någon annan bestämma maten ibland. Förra veckan var en sådan, sen fick jag äran att laga. 


Receptet kommer från Coop och jag har bara ändrat tillvägagångssättet på tillagningen av auberginen, resten är som ursprungsreceptet. Hur som kommer denna rätt lagas många gånger! 

4 personer (men skulle säga 3)
1 stor aubergine
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl olja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré 
500 g krossade tomater
Flytande honung (glömde jag)
150 g fetaost
1/2 kruka basilika

Gör så här:
1. Skär (eller mandolin) auberginen i ca 1cm tjocka skivor på längden. Salta dem och låt dem vattna av något. Skölj dem och ta på olja, salta och peppra. Ställ in dem i ugnen på 210 grader tills de fått färg. Ca 15-20 min. 
2. Fräs lök och vitlök i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt tomatpuré och stek 2 min till under omrörning. Häll i de krossade tomaterna och låt sjuda tills auberginerna är klara i ugnen (minst 10 min). Smaka av med salt, peppar och honung.
3. Skär fetaosten i stavar. Rulla in 3 basilikablad och en bit fetaost i varje aubergineskiva. Lägg ner rullarna i tomatsåsen och låt småputtra 5-10 minuter. 

Servera med ris, pasta eller quinoa. 

Supergott!! 


Visa fler inlägg