Shakshuka

En shakshuka är egentligen en frukosträtt från Mellanöstern men är supergod som lunch, middag eller till brunch. 


Den går att variera i oändlighet och igår gjorde jag en på grönsaker jag hade i kylskåpet och i grönsakslandet. 

Nu ska man ta mängden med en nypa salt då jag inte mäter allt.

2 personer
1 lök
2 vitlöksklyftor
1/2 jalapeno
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 burk tomatkross
1/3 burk vatten (tomatkrossburken)
1 tsk grönsaksbuljong
5 stjälkar grönkål
1 näve spenat
3 ägg
Salt och peppar

Dekorera:
Bladpersilja
1 tomat 

Gör så här:
1. Hacka grönsakerna
2. Fräs lök, vitlök, jalapeno i rapsolja några minuter. Tillsätt sedan kryddorna och låt dem fräsa med någon minut.
3. Ta sedan i grönkålen och låt den bli mjuk innan du tar i tomatkross, vatten och grönsaksbuljong.
4. Puttra i 6 min (eller till såsen puttrat ihop sig) innan du gör små hål för äggen. 
5. Kläck i ägen, lägg hälften av spenaten runt om och lägg på ett lock. Puttra ytterligare 3-5 min.
6. När den är klar dekorera med spenat, tomat och persilja! 

Servera med rostat vitlöksbröd. 
Rosta glutenfritt bröd, när det är klart gnider du en halv vitlöksklyfta över brödet. 👌🏻

Njut! 

Visa fler inlägg