Granola från boken rå matglädje av Erika Frost.

Köpte boken Rå matglädje på trädgårdsmässan för någon månad sedan. Många goda recept som väntar på att bli provade. Jag har dock hunnit prova ett recept, eller jag gjorde en rawnola till en granola. Bästa granolan jag gjort hittils. 

Ingredienser:
5 dl havregryn (gf) eller 3 dl havregryn och 2 dl boveteflingor
2 dl kokosflingor
2 dl hackade blandade nötter
1 dl pumpakärnor
2 dl mullbär
4 msk chia frön 
1-2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1/2 dl lönnsirap (1 dl enligt original recept)
1 dl vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Hacka nötterna grovt och blanda i resten av ingredienserna i en bunke. 
3. Häll i vatten och sirap sist
4. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt gå i ugnen i ca 15 minuter. 
5. Rör runt i granolan och låt gå i ca 15-20 minuter till. 
6. Låt svalna och häll upp på en burk. 








Visa fler inlägg