Palak paneer med haloumiost

Detta är en blandning av två recept som blev riktigt god och har lite sting i sig från den gröna chilin. 


Jag använde fryst spenat, men det går lika bra att använda färsk men då skulle jag blanchera den innan. 

Ingredienser:
400 g fryst/färsk spenat
2 gröna chili (enligt recept 4 st)
50 g tomater (ca 2 st)
1/2 tsk hel spiskummin/kummin
1/2 tsk senapsfröna
4 st vitlökar eller 1 tsk vitlökspasta
1-2 cm färsk ingefära
1 gul lök
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
2 dl (växtbaserad)mjölk/grädde/créme fraiche 
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen koriander
1 näve färsk koriander, hackad. 
1 pkt halloumi

Gör så här:
1. Tina spenaten och lägg i en mixer med den gröna chilin och tomaterna. Mixa till en pasta. 
2. Värm olja eller ghee och tillsätt hel kummin och senapsfrö, stel ca 30 sekunder på låg värme. 
3. Tillsätt vitlök och ingefära tills vitlöken börjar få färg då tillsätter du löken och steker i 2 minuter till. 
4. Lägg i gurkmeja, garam masala, malen spiskummin och malen koriander. Stek kort och ha sedan i spenatpastan. 
5. Ta i halloumin och mjölken/och låt sjuda ihop ca 3-4 minuter. 

Servera med ris. 

Visa fler inlägg