Krämig pumpapasta

Jaha, ja.. inte mycket egna recept på blogg och instagram kanske ni tänker. Det stämmer, jag lär mig fortfarande och suger in allt. Syftet med att jag startade bloggen från början var att samla alla mina favoritrecept på ett ställe. Sen har jag ändrar min kost till glutenfritt, undviker vitt socker och strävar efter att äta mer vegan.   Min bakning och matlagning har blivit en storr hobby och jag tar varje tillfälle att lära mig mer hur smaker passar ihop eller hur man kan baka en perfekt glutenfri kladdkaka. 


Hade en pumpa jag ville göra något annat med än det jag brukar göra (rosta i ugn). Hittade då ett recept på pastasås från Pinterest (what's gabby cooking). Jag gjorde bytte ut någron ingrediens så att den blev vegerarisk. Efter receptet kommer jag skriva hur du kan göra den vegansk.

Ingredienser:

INGREDIENTS
1 medium butternut pumpa i mindre bitar
2 scharlottenlökar, halverade
4 vitlökar 
2 msk olja
1 1/2 cup grönsaksbuljong 
Glutenfri pasta till 4 pers. 
1/2 cup grädde 
1 nypa muskot
1 nypa cayenne peppar
Salt och peppar

Till servering
Timjan
Parmesan

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader
2. Hacka pumpa, lök och vitlök och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla lite olivolja över, salta och peppra. 
3. Rosta i ugnen ca 25-30 minuter. 
4. Koka pastan och häll av vattnet, spara ca 1/2 cup av kokvattnet. 
5. När pumpan är mjuk lägger du i pumpa, lök, vitlök till en blender och mixar. 
6. Häll sedan i buljongen, muskot och cayenne, blanda igen. 
7. Häll sedan i grädde och späd eventuellt med lite av kokvattnet. 
8. När du fått smak och konsistens som du önskar, blandar du såsen med pastan. 
9. Servera med torkad timjan och parmesan. 

För att få vegan kan du ta en 1/2 - 1 avocado istället för grädde. Uteslut även parmesanen vid servering. 

En god och enkel vardagsmat.



Visa fler inlägg