Yoghurt och bovetelimpa med frön

Bakade igår ett glutenfritt bröd efter nytt recept jag hittat på nätet. Brödet blev stort och smakade gott. Barnen gjorde tummen upp 😃👍🏻

1 limpa

Ingredienser: 

3 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
1 dl (glutenfria) havregryn
1/2 dl linfrön (krossade)
1 dl solrosfrön
2 msk fiberhusk
2 tsk bikarbonat
tsk salt 
1/2 dl honung (jag tog något mindre)
4 1/2 dl naturell yoghurt 
2 dl mjölk
1 dl torkade aprikoser (valfritt)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
3. Blanda i de blöta ingredienserna
4. Hacka aprikoserna och lägg i smeten
5. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten
6. Strö över några goda frön du gillar
7. Ställ in i ugnen i 70 minuter, täck med bakplåtspapper efter ca 40 minuter. 
8. Ta ut och ställ på galler med en handduk över för att svalna. 

Förvaras i påse och kan frysas. 






Visa fler inlägg