Bön och majsburgare

Dessa burgare kommer från buffé tidningen och var riktigt goda! 
 
Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
2 dl riven morot
1 tsk curry
2 burkar kokta kidneybönor (ca. 400g)
1 ägg
3 dl riven ost, gärna cheddar
1 dl majs
1 dl solrosfrön
 
Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 
3. Fräs lök, vitlök och chili i 2 msk olivolja i några minuter utan att den tar färg. 
4. Tillsätt rivna morötter och curry och fräs ytterligare några minuter. 
5. Häll av och skölj kidneybönorna. Mixa dem med en stavmixer, men det ska vara lite bitar kvar. 
6. Blanda grönsaksfräs, ägg, ost, majs, solrosfrön, salt och peppar. 
7. Ta lite olja på händerna och forma burgarna. Lägg dem på en bakpapper kläder plåt (jag fick ut ca 12 st mindre burgare) 
8. Sätt i mitten av ugnen 30 minuter. Ta ut och låt dem vila 5 minuter före servering. 
 


Mina bröd jag bakade igår med grönkål fick bli hamburgebröd 😃👍
 
 
Visa fler inlägg