Veganska/vegetariska burgare

Här kommer ett påhittat recept med inspiration från en massa andra recept på veganska/vegetariska quinoa och belugalinsburgare. 

Ingredienser:
2dl okokt quinoa
1-2 vitlöksklyftor
1 dl okokt beluga linser
1 msk grönsaksbuljong 
1 stjälk selleri
1 scharlottenlök 
1 dl valnötter
1/2 bakad eller ångad sötpotatis 
1 msk no bullshit buljong (René volataire)
1 tsk tamarisoja (eller mer om du inte har buljongen ovan)
2 ägg eller 1 chiaägg (1 msk frön, 3 msk vatten)
2 dl havremjöl 
2 msk psyliumfröskal eller fiberhusk
(2 tsk boveteflingor)
Salt och peppar

Gör så här:
1. Koka linser, quinoa och grönsaksbuljong tillsammans i en kastrull tills de är nästan färdiga. 
2. Skölj och hacka selleristjälken, dela scharlottenlökar grovt. Lägg valnötterna i en mixer och mixa till ett grovt mjöl. Tillsätt sellerin, löken, vitlöken och sötpotatisen. Mixa igen tills det blir en tjockare massa. Lägg i buljong, soja, salta och peppar. Du kan steka löken innan om du har mycket tid, smaken kommer fram bättre då. 
3. Skölj och låt quinoan och linserna vattna av sig ordentligt innan du lägger det i en bunke tillsammans med, sötpotatismixen. Blanda. 
4. Mät upp och blanda de torra ingredienserna för sig. Lägg i chiaägget/ vanliga ägget i smeten och blanda snabbt. Häll i de Torta ingredienserna och blanda. Låt stå 5 min.
5. Lägg olja och smör i en stekpanna, ha inte jättehög värme. Forma 8- 10 biffar och lägg dem i stekpannan. Låt dem ligga 5 min innan du vänder, de ska få steka, så ha tålamod! 
Sen är de klara!!

Perfekta att frysa in!

(null)

(null)





Visa fler inlägg