filmjölksbröd

Ingredienser:
5 dl Vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl naturell yoghurt (2%) Jag tar alltid fil istället :-)
1 dl lingonsylt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (jag har den på 190 grader)
2. Smörj en avlång bakform för 1 bröd med matfett. Jag tar ett bakplåtspapper isället, lättare när man ska ta ur brödet ur formen.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt (fil) och lingonsylt och rör ihop till en kladdig deg.
4. Skrapa ner degen i bakformen
5. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 70 min.
6. Ta ur brödet ur formen på ett galler och låt det svalna under en bakduk. Jag brukar sedan ha brödet i en handduk tills det är uppätet :-)
Visa fler inlägg