Rödbetsbiffar (från evelinas ekologiska)

Dessa rödbetsbiffar är enkla å göra och perfekta att göra om man har ett halvt paket rödbetor över. 

Receptet hittade jag på evelinas ekologiska och du behöver det här:

Rödbetsbiffar (ca 10 stycken)
ca 450 g Rödbetor
1/2 Gul lök
1 Vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1 Ägg
2 deciliter Havremjöl
2 tsk fiberhusk
ca 1 tsk Flingsalt
ca 1/4 tsk Svartpeppar


Gör så här:
Riv rödbetorna på finaste delen av rivjärnet, riv löken på den grövre delen och pressa vitlöksklyftan. Rör samman havremjöl och fiberhusk och blanda med de rivna rödbetorna, löken, ägg, salt och peppar. Låt smeten stå och svälla i cirka 20-30 minuter. Forma sedan biffarna och stek dem i olja på medelhög värme. Låt dem få ordentlig stekyta innan du försiktigt vänder dem.

Mitt tips, låt smeten vila minst 15 minuter, de var lättarbetade och enkla att vända. Tyckte det bästa var att de höll ihop så hea och att man kunde bygga dem lite på höjden, å låt dem få stekyta innan ni vänder dem första gången.

(null)