Jamaicansk grillad het aubergine
Det var enkelt, hett och gott!! Kommer vara en i de stående recepten vid grillsäsongen.
Ingredienser:
1 tsk kanel
1 msk torkad koriander
1/4 tsk allkrydda (tror du kan ta grönsaksbuljong istället)
1/4 tsk cayennepeppar
Salt och peppar
2 msk torkad timjan eller färsk
4 vitlöksklyftor (pressade)
1 msk färsk riven ingefära
3 msk limejuice
1/4 cup tamarisoja eller vanlig soja
2-3 msk kokossocker eller lönnsirap
2 msk olja, jag tog rapsolja
3 st stjälkar vårlökar, hackad smått
1 st rökig torkad chili
1 stor eller 2 mindre auberginer
Ingredienser till bbq sås att ha på efteråt om man vill, jag hade inte denna sås på.
1/4 cup bbq sås
1 msk lime juice
1 msk olivolja
1 msk kokossocker eller lönnsirap
1 tsk färsk riven ingefära
1 stjälk vårlök
Salt, peppar och en nypa cayennepeppar
Gör så här:
1. I en liten skål, blanda kanel, timjan, koriander, allkrydda, cayennepeppar, vitlök, ingefära, tamarisoja, sötning, limejuice, vårlök, olja och hacka ner den rökiga chilin.
2. Smaka och lägg till mer kryddning om ni önskar.
3. Dela auberginen på längden till skivor, mellan tjocka. (De tunnar ut lite under grillning, men gör inte för tjocka då blir kärnan för hård.)
5. Pensla blandningen på auberginskivornas båda sidor och låt marinera lite.
6. Grilla dem några minuter på båda sidor tills de känns klara. Om du vill ha bbq sås till kan du göra den nu. Bara å blanda.
7. Servera med vanliga grilltillbehör eller ris och en sallad. Strössla över färska kryddor för ännu mer smak.