Pytt i panna på soppgrönsaker m.m

Jag tycker pytt i panna är så gott och bra ta vad du har mat och gör en rätt. Denna rätt är också bra om man har barn, då kan de ta de grönsaker och ost som de gillar och kanske våga prova något nytt. 


Jag köpte soppgrönsaker (förpackade grönsaker till soppa) som bas och fyllde på med annat jag hade hemma för tillfället. 

Ingredienser:
1 pkt soppgrönsaker (3 morot, 1 palsternacka, 1 kålrot och 1/2 purjolök)
1 pkt haloumi
1 gulbeta
1 paprika
1/2 squash
1/2 blomkålsbukette
6 kokta potatisar. 
4 ägg


Såsen:
2 dl cashewnötter 
1 1/4 cup vatten eller buljong
1-2 vitlöksklyftor
Salt 

Gör så här:
1. Hacka alla grönsaker i mindre bitar. Läggrotfrukterna på en plåt och blomkål och paprika på en plåt och ställ in i ugnen på 180 grader varmluft. På så sätt kan du ta ut blomkål och paprika tidigare än rotfrukterna som tar lite längre tid på sig. 
2. Zucchini, potatis, ägg och halloumi steker jag istället men du skulle kunna äta zucchinin rå likväl.

Gör så här (cashewsås):
1. Blötlägg cashewnötterna i ca 2-4 timmar. Skölj av dem och kör dem i mixer eller matberedare. 
2. Blanda i vatten/buljong, vitlök och salt. Mixa tills du fått en god sås. Sen kan du smaksätta den hur du vill. 

Jag smaksatte hälften med äpple och senap. 

Blanda ihop alla grönsaker på samma plåt och ha äggen vid sidan. Servera med cashewsåsen.