Glutenfri och sockerfri tårta

Idag är ingen vanlig dag, idag är det min födelsedag hurra hurra hurra! Vilken härlig födelsedag, solen och värmen kom som ett brev på posten. En fin födelsedagspresent. 


Jag gjorde mig själv en glutenfri och sockerfri jordgubbs och rabarbertårta som smakade bra men kan justeras till att bli ännu godare. Både stora och små tyckte mycket om den. 

Tårtbotten blev två olika, för att ingen reste sig som jag ville och för att jag ville testa en annan mjölsort och utan smör. 

Tårtbotten 1 på mandelmjöl och potatismjöl blev ok, men smöret kunde jag skippat

Tårtbotten 2 blev också bra, men tror att jag skulle tagit mjölet som på tårtbotten 1 ist eller mixat mandel och havremjöl. 

Sötningen var dadlar som jag mixade med ägggulorna. Smakade lagom sött. 

Jag hade god lust att göra tårtbotten en sista gång och då blanda havre och mandelmjöl + potatismjöl samt inte använt smör, men tror inte resultatet blivit annorlunda. Jag vill ha en luftig botten och tror det är svårt att få till med en gluten och sockerfri botten. 

Fyllningen var egengjord vaniljkräm (med vaniljstång) och en hemmagjord jordgubb och rabarberkompott. Super gott och självklart utan socker. 

Sen dekorerade jag tårtan med grädde och jordgubb. 

Sötade kompotten med dadlar och vaniljkrämen med kokossocker. Lägger upp receptet inom kort!