Våffla med rostade rödbetor och fetaost kräm

En lite höstigare våffla med rödbeta och fetaost. Älskar den röda färgen på rödbetor och försöker gärna äta så mycket av våra svenska rotfrukter som det bara går nu under vinter och våren. Har tänkt mycket på att äta i säsong och försöker få in det så mycket som jag kan. Färska tomater har jag nästan helt slutat köpa när de inte är i säsong och köper istället soltorkade eller tomatsås. 

Här kommer ett recept på rödbets och fetaost krämen som topping på din våffla. 

Ingredienser:

1 pkt feta ost
2-3 färska rödbetor
2 dl creme fraiche
peppar
salt 
honung

 

Gör så här:

1. Koka rödbetorna i vatten tills de är mjuka.  
2. Lägg rödbetorna i kallt vatten och låt dem svalna tills du försöker ta av skalet med dina händer.
3. Dela dem i mindre bitar och sätt in dem i ugnen på 220 grader i ca 30 min eller tills de är klara. 
4. Blanda under tiden fetaost krämen genom att smula sönder osten och blanda i créme fraiche. Salta och peppra. (En vitlök i är också gott)
5. Lägg på fetaost krämen på våfflan sedan på med rödbetor och ringla lite honung över. 


Jätte gott!!