Pasta bolognese (vegan)
Här kommer ett recept från SVT:s program vetorätt (om ni kommer ihåg det). Jag älskade det programmet, jag ville laga allt och det var recept som tilltalade i mängder.
Jag valde den enkla vägen att ta färdig tomatkross medans de gjorde egen tomatsås.
Ingredienser:
2 1/2 dl röda linser
1 gul lök
2 stjälkar selleri
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl rödvin
3-4 dl vatten
1 msk Tamara
1 burk tomatkross
1 tsk timjan
1/2 tsk salvia
1 lagerblad
Gör så här:
1. Hacka lök, skiva selleri och morot samt finriv vitlöken.
2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, selleri och morot tills löken blivit mjuk och fått färg.
3. Tillsätt vin och sjud tills hälften avdunstat.
4. Tillsätt linser, vatten, tomatsås, timjan, salvia, lagerblad samt tamari och låt bolognesen puttra utan lock i 15-20 min.
5. Smaka av med salt och peppar och servera bolognesen med pasta GF pasta eller spiraliserad zucchini.
Sååå gott!!
