Quinoa med rostad sötpotatis och chipotle dressing

Hade en överbliven sötpotatis i kylen och behövde inspo för vad jag kunde göra med den. Älskar ju att prova nya recept så i en kokbok jag lånad från bibblan hittade jag detta recept. Supergott, min man som inte är ett fan av sötpotatis gillade den också. 

Receptet kommer från boken "veckans vego" av Sara Begner. Det står för 4 personer men man kan lätt äta upp den på 3 personer.

4 port
250 grader

4 dl  röd quinoa
1 dl pumpakärnor
1 skalad tärnad ekologisk sötpotatis, 400 g (jag lät skalet sitta kvar och putsade bara)
1 majskolv
1 skalad tärnad gurka
1 kruka färsk koriander
 
Dressing:
2 chipottle (torkad, rökt chilifrukt)
1 dl olivolja
1 citron (finrivet skal och saften)
1 msk honung (står socker i receptet)
1/2 tsk salt

Gör så här:
1. Koka quionan enligt anvisning på paketet. Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna tills de får lite färg.
2. Lägg sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med olja, salt och pepar. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. Skär av majsen från majskolven och rosta med sötpotatisen de sista 5 minutrarna.
3. Koka upp vatten i en liten kastrull (eller vattenkokare). Lägg chillin i det varma vattnet och låt dra 10 minuter. Plocka upp chilin och hacka den fint.
4. Blanda dressingen; chili, olivolja, citronskal, citronsaft, honung och salt. 
5. Lägg upp allt på ett fat och blanda runt. Ringla över dressingen och strö över koriandern och pumpakärnorna.