3 sorter sås till färska vårrullar.
Tahini sås: (recept från Pinterest)
1msk tahini (sesampasta)
1 msk chili pulver
1-2 msk tamarisoja
2 dadlar
Juice från 1/2 lime
1 vitlök fint riven
Vatten beroende på hur du vill ha konsisten.
Tahini sauce (from Pinterest)
1 tbsp tahini
1 tsp Chili powder
1-2 msk tamari soy sauce
2 dadels
Juice from 1/2 lime
1 garlic
Water to make it creamy
Mix all together.
----------
Peanut sauce (made by me)
1/2 dl peanut butter (crunch)
Hot water, deprnding how you want the texture.
1-2 tbsp soy sauce (tamari)
1/3 dl honey
2-3 cm ginger, finely grated
1 garlic, finely grated
1 chili, finely chopped
Mix together with a spoon
Jordnötssås
(Denna sås gjorde jag med hjälp av inspo på nätet.)
1/2 dl jordnötssmör (crunchy)
Varmt vatten efter hur tjock du vill ha den
1-2 msk sojasås.. Typ tamari.
1/3 dl honung
2-3 cm finriven ingerfära
1 vitlök, fint riven
1 chili finhackad
Blanda med en sked.
Nuoc Cham sauce: (from a book)
1 red chili, finely chopped
1 garlic, finely chopped
5 tbsp coconut sugar
1/2 dl boiling water
1/2 dl fish sauce
1 dl juice of lime (about 3 lime)
Put everything in together and enjoy
Nuoc Cham sauce (från boken mingelmat)
1 röd chili fin hackad
1 vitlök finhackad
5 msk kokossocker
1/2 dl kokande vatten
1/2 dl fisk sås
1 dl juice (ca 3 lime)
Blanda och doppa dina färska vårrullar 😋
