Falska biskvier med matcha och choklad
Den här botten är tagen från bloggen ekoista.se (med någon liten ändring) och fyllningen mitt eget påhitt. Skräms inte av det udda innehållet, de är goda!
Ingredienser:
Botten:
7 urkärnade färska dadlar
3 msk vatten
1/2 tsk vaniljpulver
2 - 2 1/4 dl mandelmjöl
1 äggvita.
Fyllning:
ca 1 dl kokosolja
1/2 avocado
1 banan mogen
1 tsk vaniljpulver
1-2 msk honung
1 tsk matcha
1 1/2 msk kakao
Chokladöverdrag:
Mörk choklad som du smälter över vattenbad eller egen chokladöverdrag enligt nedan recept.
7 1/2 dl neutral kokosolja
5 msk kakao
4 msk lönnsirap
Lite salt
Gör så här:
Botten:
1. Mixa dadlar, vatten och vaniljpulver
2. Vispa äggvitan till ett hårt skum
3. Blanda mandelmjöl, dadelsmet och äggvita försiktigt.
4. Spritsa ut små runda bottnar på ett bakplåtspapper. Ca 10-12 st. In i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter.
Fyllning:
1. Mixa alla ingredienser utom matcha och kakao till en smet.
2. Dela på hälften och blanda i matcha i den ena och kakao i den andra.
3. Ställ in i kylen i ca 20-30 min så den får stelna.
4. Lägg fyllning på bidkvibottnarna med en sked eller spritsa. Ställ dem i frysen i 10 minuter medans du gör chokladöverdraget.
5. Blanda alla ingredienser till chokladöverdraget och värm i micron ca 20 sekunder. Ska vara lite löst, men inte som vatten.
6. Doppa biskvierna i chokladen och ställ in i kylen eller frysen. Jag gillar frysen bäst och förvarar dem sedan där. Tar ut dem 1-2 min innan jag ska äta dem.


