Havskatt och haloumispett med myntasås

Grilla är ett måste på sommaren, instämmer nog vem som helst med. Igår grillade vi havskatt och haloumispett marinerade i timjan och citron olja. Kommer inte ihåg vart jag hittat receptet, men gott är det. Mynta såsen hör egentligen inte till receptet men passar otroligt bra 💚

Spett 2-3 pers.

400 g havskatt eller annan fast fisk som marulk, lubb eller lake.
200 gram halloumi
2 rödlökar
12 cocktailtomater

Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 ekologisk citron (zest och saft)
2 msk färsk timjan
2 dl rapsolja
Salt och peppar.

Gör så här:
1. Skär fisken och halloumin i ungefär lika stora bitar. 2x2 cm.
2. Blanda marinaden och lägg i fisk och halloumi. Låt ligga i kylen en kort stund.
3. Skär löken i båtar och tomaterna i halvor.
4. Trä alla ingredienser om vartannat på spetten och ringla över marinaden.
5. Grilla ca 4 minuter på varje sida.

Myntasås

Ingredienser:
1 dl myntablad
1 1/2 tsk riven ingefära
1/2 tsk gurkmeja
1 krm chilipeppar
1/2 dl solrosolja
2 dl naturell mild yoghurt
1 tsk honung
Salt och peppar.

Gör så här:
1. Lägg myntan, ingefära, gurkmeja, chilipeppar och olja i en mixer och mixa.
2. Blanda i yoghurt, honung, salt och peppar. Smaka av och servera.

Servera i romansalladsblad och hacka upp lite vatten melon som den är eller grilla den lite hastigt på grillen.