Aubergine rullar med fetaost

Detta recept kommer från Renée Voltaire och är supergott att ha till mingel/tapas partyt eller som tillbehör till en sallad. Jag har gjort om måtten lite, då vi tycker det ska vara mindre dadlar och mer fetaost. 

Ingredienser till ca 6- 8 rullar.
1 aubergine
Skvätt olivolja
100 g fetaost (receptet är på 50g) 
1/2 dl valnötter, hackade
3 st dadlar (receptet är på 4 st)
1/4 chili, hackad
1 näve ruccola
Salt och peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva auberginen för hand eller med mandolin på längden. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och smörj in i lite olivolja. Sätt in i ugnen tills de fått fin färg, ca 10-15 min. 
3. Blanda fetaost, valnötter, dadlar och chili under tiden som auberginen blir klar. 
4. Ta ut auberginen, salta och peppra. Låt svalna någon minut innan ni fyller dem. 
5. Fyll med fetaostblandningen och lägg på några ruccola blad, rulla och lägg på ett fat eller i en skål. 
6. Ringla över liiiite olivolja, salt och peppar. Servera direkt eller låt de stå till sig en natt i kylskåp. De går alltså utmärkt att förbereda dagen innan festen.