Matmuffins (glutenfria)
Detta är snabba, enkla och goda muffins.. Som lättare lunch/middag med en sallad eller som mellis. De är dessutom gluten och laktosfria. Du behöver ju inte följa min smaksättning och fyllning med fetaost och soltorkade tomater är ju himlans gott. Kom ihåg att inte ha för vattnig fyllning då zucchinin är ganska blöt.
2 dl mandelmjöl
1/2 dl rismjöl
1/2 dl hirsflingor
2 tsk bakpulver
3 tsk linfrön eller sesamfrön
3 ägg
2 1/2 dl zucchini (rivet smått)
Salt och peppar
Smak/fyllning
1-2 tsk timjan
1/2-1 tsk rosmarin
1/2 - 1 pkt Fetaost
3-4 st Soltorkad tomater
Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna
2. Lägg i ägg och blanda
3. Riv zucchinin och blanda igen.
4. Hacka soltorkade tomaterna och smula fetaosten i större bitar. Lägg i smaksättning, feta osten och de soltorkade tomaterna.
5. Salta och peppra.
6. Fyll muffinsformarna till 75% och strössla över sesamfrön och rödbetspulver (om du har).
7. Ställ in i mitten av ugnen i 180 grader 25-30 minuter.
Tagga gärna mig på insta om du lägger ut dem och skriv vad du tyckte 😍
