Glutenfritt tortillabröd
För några helger sedan gjorde vi tacos, helt underbara tacos.. Mer om de i ett annat inlägg. I boken "nytt bröd" av Jessica Frej och Maria blohm fann jag ett recept på ett par goda glutenfria tortillabröd. Tummen upp för att de gick så fort att göra 👍😃.
Ingredienser:
400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl
150 g majsmjöl
1/2 tsk salt
30 g fiberhusk
Majsmjöl till utbakningen
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
2. Låt degen svälla i ca 15 minuter
3. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag av mjölat med majsmjöl.
4. Stek tortillabröden i en varm stekpanna på båda sidor tills de fått färg och känns lätta.
5. Lägg dem ovanpå varandra och täck med en bakduk. Servera och ät genast.
