Underbart god chokladkaka/brownie

Den här chokladkakan/brownien smälte i munnen och passar lika bra själv som med ett lass grädde! Glutenfri och endast naturligt socker 😃👍. Ni måste prova den, eller be mig baka den till er 😉☺️. Receptet nedan har jag hittar på instagram (hartman-Health, www.hartman-Health.com) och är omvandlat från amerikanska mått (inom parentes). Har också sett att Claes Olsson börjat sälja måttsatser i cup storlek.. Bra skit säger jag! ☀️

Ingredienser:
(1 cup) 1, 25 dl puré av butternutpumpa.
(1/4 c) 1/3 dl smält kokosolja
(1 t) 1 msk agavesirap 
(1/2 c) 2/3 dl mandelsmör
(1/4 c) 1/3 dl kakao
(1/2 c) 2/3 dl smält mörk choklad (jag tog 1/2 dl kakao till)
       2 ägg
(1/2 tbsp) 1/2 msk vaniljpulver
(2 t) 2 msk hackad mörk choklad eller raw cacao bitar. 

Gör så här: 
1. Ånga pumpan (1/3 av en medelstor butternut pumpa) på spisen och kör den sedan slät med stavmixer. Låt den sedan svalna till rumstemperatur. 
2. Sätt ugnen på 150 grader (hon skrev inga grader så improviserade) 
3. Blanda alla ingredienser i en bunke i den ordning som det står i ingredienslistan här ovan.
4. Olja en form med kokosolja, inte större än 20 cm rund form om ni vill ha lite höjd på kakan eller i en brownieform.
5. Häll i smeten i formen och grädda i ca 20-25 min eller tills kakan är så pass klar att du kan sticka ner en gaffel och den kommer upp nästan torr eller tills kakan känns hyfsat fast.  
6. Låt kakan svalna på ett galler och ställ in kylen över natten. 

Den smakar som bäst efter 1-2 dagar i kylen, så den är perfekt att göra ordning i förväg. 

Mums och lycka till 😍