Carob kakor

I söndags bakade jag två olika kakor. En svartabönor kakor med tranbär och cayennepeppar (recept från Ica.se) och Carob kakor (recept från www.jenniferbarmer.se)

Carob kakorna var supergoda och smakade nästan som kolakakor. 

Ingredienser:
2 1/2 dl mandelsmör (jag tog 2 dl)
1 1/4 dl kokosnötsolja
2 1/2 dl kokossocker (jag tog 2 dl) 
1 ägg
1 1/4 dl Carob pulver
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl raw chokladbitar (alt. Mörk hackad choklad)

Gör så här:
1. Värm ugnen till 160 g
2. Blanda samman mandelsmör, kokosolja, och kokossocker tills det är tjockt och krämigt.
3. Kläck i ägget och fortsätt vispa
4. Tillsätt carobpulver (lite åt gången) och sedan vaniljpulvret och saltet.
5. Vänd ner den hackade chokladen om du vill använda det. 
6. Forma matskedstora bollar och tryck ner dem lite på en plåt klädd med bakplåtspapper. 
7. Grädda i Max 8 minuter och njut. 

Tack för det här goda receptet!! 


Bakom ligger bönkakorna 😊