Krämig trebönsmasala
Detta recept kommer från boken "mera vego" som är precis som författarna till boken själv skriver. "En mild men smakrik indisk gryta, som blir oväntat god för att vara så lättlagad.
Ingredienser:
Ris för 4 personer
4 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad, färsk ingerfära
2-3 tsk garam-masala-krydd-blandning
500 g krossad tomat
2 dl créme fraiche
1 grönsaksbuljong
6-7 blandade kokta bönor (2 burkar)
Färsk koriander
1 mozzarella (125 g)
1-2 dl hackade cashewnötter
Gör så här:
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och riv morötterna grovt. Hacka lök, vitlök och ingerfära. Fräs i olja tillsammans med garam-masala- kryddan någon minut
3. Tillsätt krossad tomat, créme fraiche och buljongtärning och låt koka i 10-15 minuter.
4. Mixa såsen slät med en stavmixer. Tillsätt bönorna, smaka av med koriander och ös i mozzarella, skuren i tärningar. Servera med ris och strö över cashewnötter.