Goda frallor/hamburgebröd
Detta recept är en variant av brödreceptet från jillsmat.se. Otroligt lättbakade och goda frallor som går snabbt att göra om man har ont om tid och alla ingredienser hemma.
Ingredienser: ca 6 st.
50 g smör (halvsmält)
2 st ägg
2 dl yoghurt eller creme fraiche
Ingredienser: ca 6 st.
50 g smör (halvsmält)
2 st ägg
2 dl yoghurt eller creme fraiche
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk bakpulver
1 dl madelmjöl (ursprungsrecept 2 dl madelmjöl)
1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl hirsflingor
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Topping för bröd, vallmofrö eller solrosfrö
Topping för hamburgebröd, sesamfrön
Gör så här:
1. Ställ ugnen på 175 grader alt. 200 grader
2. Vispa samman ägg och "halvsmält" smör
3. Blanda i yoghurt, salt och bakpulver.
4. Blanda samman med resten av ingredienserna och låt vila ca 5-10 minuter så att smeten degen blir fast.
5. Rulla till ca 6 st bollar och lägg dem på bakplåtspapper. Strössla på valfri topping
1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl hirsflingor
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Topping för bröd, vallmofrö eller solrosfrö
Topping för hamburgebröd, sesamfrön
Gör så här:
1. Ställ ugnen på 175 grader alt. 200 grader
2. Vispa samman ägg och "halvsmält" smör
3. Blanda i yoghurt, salt och bakpulver.
4. Blanda samman med resten av ingredienserna och låt vila ca 5-10 minuter så att smeten degen blir fast.
5. Rulla till ca 6 st bollar och lägg dem på bakplåtspapper. Strössla på valfri topping
6. Grädda i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.