Zucchiniplättar med rökt lax

Denna rätt kan serveras som lite lyxig middag en vardag eller som förrätt till en festmiddag. Receptet kommer från en LCHF tidining från Expressen som jag modifierat lite. 

4 portioner.


Ingredienser:
4 ägg
1 dl creme fraiche
1 msk fiberhusk
salt och peppar
200 gram zucchini
salt till urvattning
2 dl riven ost
3 msk smör/kokosfett
400 gram rökt lax
 
Pepparrots sås:
Färsk pepparrot (ca 3 msk)
1 dl Creme fraiche
0,5 dl majonäs
1 vitlöksklyftor 
Salt och papper
 
Garnering:
Böngoddar 
Parmesanost
 
Gör så här:
1.Vispa ihop ägg, creme fraiche, fiberhusk, salt och peppar. Låt svälla några minuter.
2. Riv zucchinin och salta den. Lägg den i ett durkslag och låt stå 10 minuter. Krama sedan ur ordentligt.
3. Rör ner den urkramade zucchinin och den rivna osten i smeten.
4. Stek i smör eller kokosfett. Stek på medelvärme någon minut på varje sida.
5. Riv pepparroten och blanda med creme fraiche och majonäs. Pressa i en vitlöksklyfta, salt och peppar.
6. Lägg pepparrotscremen, lax, böngroddar och en bit hyvlad parmesanost på en zucchiniplätt.
Servera. 
 


#1 - - Malena:

Har testat så sjukt goda zucchiniplättar med brieost i! 😍 godaste och lättaste att steka jag gjort.

Svar: Kul!! Har du recept?
Naturalfoodandsweets