Dessert våffla

Denna våfflan är den bästa och mumsigaste och det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan toppa med. Grunden tycker jag ska vara naturell våffla eller choklad våffla. Se glutenfria recept här.

Sedan kan du toppa med:
 
Grädde
Grekisk yogurt
Nice cream/glass
Bär (Blåbär, hallon, jordgubb, björnbär)
Granatäpple
Banan
Honung
Lönnsirap
Chokladsås (se recept nedan)
Rostade nötter
Kokosflingor
Kiwi
Äpple
Chia sylt (Se recept nedan)
m.m.
 
Skriv gärna i kommentarsfältet vad din favorit topping är så kan fler ta del av dessa tips.


Chokladsås (recept Leila Linderhoöm)
4 msk lönnsirap
2 msk kakao
nypa vaniljpulver
nypa fingsalt

Blanda allt

Chia sylt
2-3 dl frysta eller färska bär
2 msk chiafrön
ev. lite vatten 
ev. lite sötning som honung eller lönnsirap

Koka upp bären på låg värme och mosa dem, tillsätt chiafrön och låt svalna medans du rör om då och då. 
Förvara i kylskåp upp till ca 3 dagar.