Vegetarisk carbonara (och gf)

Supergott och snabbt recept, de små i familjen åt gladeligen också! Detta går även att göra veganskt, du hittar det receptet här

4 personer

Ingredienser:
Pasta (jag använde gf rispasta)
1 pkt (200g) rökt tofu
Ev. 1 tsk rökessense
1-2 vitlökar
100 g parmesan
4 ägggulor
2-3 msk pastavatten
1 skvätt havregrädde/vanlig
Salt och peppar

Gör så här:
1. Koka pasta enligt anvisning på paketet
2. Skiva tofun i mindre bitar och knaperstek i rapsolja med finhackad vitlök och rökessense.
3. Finriv osten och vispa upp ägggulorna något. Lägg i nästan all ost (resten kan du ta på efteråt) och släng i en skvätt grädde. (Det ska likna en gröt)
4. Häll av nästan allt pastavatten och släng i knaperstekt tofu och ägg/ostgröten. Blanda allt samtidigt som du har värme på plattan. Stabbig, ta i lite mer vatten och låt den koka ihop lite. Du vill ha den krämig..  salta och peppra. Jag hade även på lite persilja. 

Gott som tusan! 

Har ingen fin bild än.. det kommer 😃

(null)