Grön risotto med gratinerad portabello fylld med halloumiost
Ingredienser:
Risottoris och tillbehör till valfri risotto för 4
250 g broccoli
1 msk citronzest
4 portabellosvampar
1/2 paket halloumi
1 tsk timjan
1 vitlök
Olja
Salt och peppar.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader
2. Olja in portabello och krydda med salt, peppar och rikligt med timjan. Lägg portabellon på en ugnsfast form med undersidan uppåt.
3. Dela vitlöken grovt och lägg den i samma form som portabellon. Inte på utan runtom.
4. Riv halloumin och fyll portabellon med rivet.
5. In i ugnen tills svampen ser klar ut och halloumin fått färg. Ca 25-30 min.
6. Riv eller finhacka broccolin, ej stammen men spara den.
7. Gör risotton och när den nästa är klar tar du i broccolin och citronzest. Smaka osv och servera med den gratinerade portabellon.
Sååå gott!!
