Veckomatsedel

Jag gillar att göra veckomatsedlar. Främst  kanske för att jag inte hinner handla mitt i veckan och sen har jag ibland svårt att improvisera fram en rätt bara sådär under tidspress. Jag har dock blivit myycket bättre på det sedan jag började prova nya recept hela tiden. 

Ja, vet att det tar tid, och man ska komma på nytt och det krävs lite från sig själv.. men efter ett tag så hittar man sitt sätt och har en buffert med recept som man kan jobba ifrån. Du kan ju börja med ett nytt recept i veckan. 

Så här tänker jag oftast när jag planerad veckan. 
  • Jag försöker planera efter säsong. Istället för färska tomater letar jag recept med konserverade tomater, tomatpuré eller soltorkade tomater. 
  • Vissa veckor utgår jag från det jag har hemma, så att den där halva squashen eller det där paketet créme fraishe som står i kylen används. 
  • Jag försöker ha en soppa, en pastarätt (GF), något till ris, något till potatis och en matigare sallad. Då är det lättare att få en varierad middagsmeny. 
  • Det ska gå relativt fort att laga maten
  • Jag brukar göra minst 1 rätt jag tidigare inte gjort för att få prova något helt nytt.
När jag hittar en rätt eller komponerar ihop en rätt som jag tycker om skriver jag ner det i bloggen (du kan ha en låst blogg, så började den här bloggen) eller i en bok med dina egna recept, finns tom appar för recept numer. Någon som testat? 

När du sedan fått ihop din receptbank kan du lätt gå tillbaka och inspireras av dina egna recept. 

Hoppas du fick några tips! 
Hur brukar du göra? 

(null)