Pasta med nötsås och stekta champinjoner med persilja
Receptet är inspirerat eller nästan helt från Mattias Kristiansson (chefredaktör på vego) och köket.se men jag bytte ut ströbrödet mot psyliumfröskal och stekte champinjoner med liten skvätt vin och persilja vilket jag tyckte höjde rätten.
Ingredienser:
1 pkt kastanjechampinjoner
2 msk fryst bladpersilja
1-2 msk vitt matlagningsvin
Salt och peppar
1 dl valnötter
1 dl mandlar
1/2 dl pinjenötter
2 vitlöksklyftor
1 tsk psyliumfröskal
2 msk olivolja
2,5 dl valfri mjölk (jag använde havremjölk)
GF Pasta för 4 (jag tog fullkornsrispasta)
Citron
Gör så här:
1. Rosta valnötter, mandel och pinjenötter gyllenbruna i en stekpanna. Mixa nötterna fint och släng sedan ner olivolja, vitlök och salt.
2. Sätt på pastan
3. Skölj och hacka svampen, fräs i kokosolja, rapsolja eller smör (om du väljer smör blir det inte vegan) några minuter tills svampen börjar ge ifrån sig vätska. Salta, peppra och häll i en skvätt vitt matlagningsvin. Strössla över fryst persilja
mot slutet innan du drar pannan från spisen.
4. Värm mjölken
5. Häll i mjölken (lite i taget) i nötmixen och mixa krämigt. Häll sist i psyliumfröskalen och mixa igen.
6. Blanda pasta och nötsås. Strössla över champinjoner och pinjenötter.
7. Droppa på liite citron och mera persilja.
Gott!!
