Pasta med nötsås och stekta champinjoner med persilja

Den här goda pastan går det delade meningar om, jag gillar den men resterande medlemmar i familjen tyckte sådär. Tror det handlar om vad man förväntar sig och är van vid. Tycker du den är platt, dra på lite parmesan.. den blir inte vegan men du får ändå massa nyttigt i dig. 

Receptet är inspirerat eller nästan helt från Mattias Kristiansson (chefredaktör på vego) och köket.se men jag bytte ut ströbrödet mot psyliumfröskal och stekte champinjoner med liten skvätt vin och persilja vilket jag tyckte höjde rätten. 

Ingredienser:
1 pkt kastanjechampinjoner
2 msk fryst bladpersilja
1-2 msk vitt matlagningsvin
Salt och peppar
1 dl valnötter
1 dl mandlar
1/2 dl pinjenötter
2 vitlöksklyftor
1 tsk psyliumfröskal 
2 msk olivolja
2,5 dl valfri mjölk (jag använde havremjölk)
GF Pasta för 4 (jag tog fullkornsrispasta)
Citron 

Gör så här:
1. Rosta valnötter, mandel och pinjenötter gyllenbruna i en stekpanna. Mixa nötterna fint och släng sedan ner olivolja, vitlök och salt. 
2. Sätt på pastan
3. Skölj och hacka svampen, fräs i kokosolja, rapsolja eller smör (om du väljer smör blir det inte vegan) några minuter tills svampen börjar ge ifrån sig vätska. Salta, peppra och häll i en skvätt vitt matlagningsvin.  Strössla över fryst persilja mot slutet innan du drar pannan från spisen.
4. Värm mjölken
5. Häll i mjölken (lite i taget) i nötmixen och mixa krämigt. Häll sist i psyliumfröskalen och mixa igen.
6. Blanda pasta och nötsås. Strössla över champinjoner och pinjenötter. 
7. Droppa på liite citron och mera persilja.

Gott!!  (null)