Jordgubbschia med matchakräm

Här kommer en suuupergod frukost/dessert, jordgubbschiapudding med grön matchakräm och hallon. Den söta jordgubbschian och matchakrämen blir så otroligt goda ihop. Längre ner kan ni läsa om vad matcha är och vart du hittar den. 

Ingredienser:

Chiapudding:
1 dl kokosmjölk
1 dl havremjölk
2-3 msk chiafrön
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl jordgubbar (frysta går utmärkt)
Några blad mynta

Grön matchakräm:

1/2 avocado
1/2 banan
1 tsk matcha te
1 msk citron
1 msk vatten
Hallon

Gör så här:

1. Chiapudding: Mixa mjölk, jordgubbar och myntablad
2. Blanda ner chiafröna i mjölken och rör om. Jag tycker det är jätte svårt att gå på mått när jag gör chiapudding. Allt beror på hur tjock mjölken är, så jag brukar hälla i lite chiafrön på känn och sen röra runt. Låta det stå ett tag (10 min) och känns den väldigt lös tar jag i lite mera frön. Låt stå över natten.
3. Krämen: Mixa ovan ingredienser till en len kräm smaka av och häll ev på mer vatten. 
4. Häll upp Chiapuddingen i ett glas och häll över krämen, toppa med granola och garnera med hallon.

Matcha