Godaste grönsaks och tofusalladen

Jag köpte rödbetor i Enköping på smaka på Enköpings festivalen. Googlade runt för att hitta ett nytt gott recept och ramlade på detta från tasteline av Mari Bergman. Såå gott, ni måste prova. Har ändrat några små detaljer i receptet. 


Tofu
500 gram tofu
0,5 kruka(or) persilja
1 klyfta(or) vitlök(ar)
3 msk olivolja
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja

Betsallad
250 gram sparris
1 st broccoli
300 gram polkabetor
300 gram Gulbetor (jag tog bara gulbetor)
290 gram kronärtskockor, 1 burk
100 gram ruccola

Senapsvinägrett
0,5 kruka(or) persilja
3 msk olivolja
0,75 msk vit balsamvinäger
2 tsk senap, grovkornig
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

Tofu

1. Skär tofun i kuber. Skölj och finhacka persiljan och skala och riv vitlök. Blanda persilja och vitlök med olja, salt och peppar i en stor skål och lägg i tofubitarna. Blanda om ordentligt och låt marinera 10-15 min.

Betsallad
1. Koka upp vatten i en kastrull på spisen och sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär sparrisen i 3 delar och skär bort den nedersta träiga delen. Skär broccolin i mindre buketter. Koka sparris och broccoli ca 1 min och spola dem sedan kalla så att de inte blir överkokta.
3. Skala och skär betorna i tunna, tunna skivor, gärna med en mandolin om du har. Häll av oljan från kronärtskockorna och skölj ruccolan.
4. Blanda samman betor, sparris, broccoli, kronärtskockor och ruccola på ett stort fat.
5. Skölj och finhacka persiljan och blanda med övriga ingredienser till en slät senapsvinegrette. Ringla dressingen över salladen och blanda om ordentligt.
6. Ställ in tofun på en plåt (med marinaden) i ca 30 min. Toppa salladen med den gyllenbruna tofun.