Glutenfri äppelgalette

En glutenfri variant på äppelgalette som inte har jättehårda kanter men ack så god. 

Receptet är mitt egna och ni får gärna återkomma med vad ni tycker ooom ni bakar den. 

Ingredienser: 
150 g smör
3 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1/2 dl kokosmjöl
4 äpplen skurna i smala klyftor, samt kanel och kardemumma att blanda med. 
1/2 dl honung
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kardemumma
Lite salt

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 180 grader. 
2. Ta ut smöret och låt det bli rumsvarmt
3. Lägg smöret i en bunke och häll i mjölen, kryddor och salt. Blanda väl och ställ in i kylen minst 30 min. 
4. Hacka äpplena i mindre klyftor och strö över kanel å kardemumma, blanda. 
5. Lägg degen på ett bakplåtspapper och ta ett till bakplåtspapper ovan så fastnar inte kaveln. Kavla ut till en rund cirkel och ställ in i kylen igen om det behövs. 
6. Lägg på äppelkyftorna och blanda honungen och vaniljpulvret. Ringla över honung men spar lite. 
7. Vik försiktigt över kanterna över äpplena, arbeta försiktigt. Ringla över sista honungen och hyvla 2 skivor smör tunt och lägg på äpplena i mitten.
8. Ställ in galette i ugnen i ca 20-25 min eller tills den fått färg. 

Servera med din favvoglass, grädde eller kokosgrädde.