Zucchini, brysselkål och halloumi plättar
Dessa biffar är såå goda och inte alls svåra att göra. Tycker många biffar faller isär när man börjar steka dem, men dessa håller ihop!!
Receptet är taget från instakontot @cookrepublic
Ingredienser:
6 brysselkål, tunt skuren
1 zucchini (250 g) riven
1 pkt halloumi (ca 180g)
2 vårlökar, tunt skuren
3 vitlöksklyftor, pressad
2 ägg
1/4 cup potatismjöl
1/4 cup bovetemjöl
1 handfull färska hackade basilikablad (jag tog frusna)
1 tsk rökt paprikapulver (jag tog vanligt)
Salt och peppar
Olja att steka i
Gör så här:
1. Lägg i brysselkål, zucchini, halloumi, vårlök, vitlök, ägg, potatismjöl, bovetemjöl, basilika och kryddor i en bunke och blanda.
2. Häll i lite olja i stekpannan och portionera ut 3 "matskedar" som du plattar till i stekpannan. (Börja med 1 och smaka av). Vänd när de satt sig och fått yta.
3. Servera med en hemmagjord majonäs och sallad eller hasselbackspotatis och coleslaw.
