Ramensoppa
Ramen, en soppa där grunden består av en god och fyllig buljong där du sedan tillsätter grönsaker och protein av olika konsistens. Jag är såld. Provade Siri Barjes super enkla recept och det blev fantastiskt. (Receptet nedan är inte 100% som hennes recept)
Till en ramen ska man ha ramennudlar men de är inte glutenfria så jag använde breda risnudlar.
4 pers och tar ca 30 min att göra.
Ingredienser:
2 liter vatten
2 msk lantbuljong
Ca 5 cm färsk ingefära
1 röd chili
4 klyftor vitlök
150 g shitakesvamp
350 g silkestofu
4 salladslökar
180 g böngroddar
4 ägg
3 msk rapsolja (missade jag att ha i)
6 msk glutenfri japansk soja
1 msk sesamolja
200 g nudlar
2 msk vit misopasta (hade inte jag i)
Koriander
100 g spenat
Svarta sesamfrön
Gör så här:
1. Koka vattnet med lantbuljongen. Skiva ingefära, chili och vitlök och låt det koka med buljong i ungefär 10 minutr.
2. Hacka salladslöken i trevliga lite större bitar. Dela svampen i mindre bitar.
3. Lägg äggen i kokande vatten och koka exakt sju minuter och spola dem i kallt vatten.
4. Stek svampen på hög värme i rapsoljan tills de blivit gyllene och lite knapriga. Skiva silkestofun i mindre tärningar.
5. Sila buljongen, häll den i en ny kastrull och låt den koka upp igen. Tillsätt sojan och sesamoljan.
6. Tillsätt nudlarna i den kokande buljongen och låt dem koka i fyra minuter. Tillsätt salladslöken, böngroddarna och ta kastrullen från värmen. Tillsätt misopastan och rör runt. Lägg i tofun.
7. Dela äggen i halvor och plocka koriandern. Lägg spenaten i botten på skålarna och häll upp soppan.
8. Toppa med ägg, den stekta svampen, koriander och svarta sesamfrön.
Till en ramen ska man ha ramennudlar men de är inte glutenfria så jag använde breda risnudlar.
4 pers och tar ca 30 min att göra.
Ingredienser:
2 liter vatten
2 msk lantbuljong
Ca 5 cm färsk ingefära
1 röd chili
4 klyftor vitlök
150 g shitakesvamp
350 g silkestofu
4 salladslökar
180 g böngroddar
4 ägg
3 msk rapsolja (missade jag att ha i)
6 msk glutenfri japansk soja
1 msk sesamolja
200 g nudlar
2 msk vit misopasta (hade inte jag i)
Koriander
100 g spenat
Svarta sesamfrön
Gör så här:
1. Koka vattnet med lantbuljongen. Skiva ingefära, chili och vitlök och låt det koka med buljong i ungefär 10 minutr.
2. Hacka salladslöken i trevliga lite större bitar. Dela svampen i mindre bitar.
3. Lägg äggen i kokande vatten och koka exakt sju minuter och spola dem i kallt vatten.
4. Stek svampen på hög värme i rapsoljan tills de blivit gyllene och lite knapriga. Skiva silkestofun i mindre tärningar.
5. Sila buljongen, häll den i en ny kastrull och låt den koka upp igen. Tillsätt sojan och sesamoljan.
6. Tillsätt nudlarna i den kokande buljongen och låt dem koka i fyra minuter. Tillsätt salladslöken, böngroddarna och ta kastrullen från värmen. Tillsätt misopastan och rör runt. Lägg i tofun.
7. Dela äggen i halvor och plocka koriandern. Lägg spenaten i botten på skålarna och häll upp soppan.
8. Toppa med ägg, den stekta svampen, koriander och svarta sesamfrön.
