Gräddtårta utan gluten och sötad med dadlar.
Den där glutenfria och sockerfria tårtan jag la upp för ca 3 veckor sedan. Nu har jag gjort den igen och känner mig ganska så nöjd med receptet. Den reste sig inte denna gången heller, meen den blev fluffig och god. Så tills vidare bjussar jag här på receptet.
Tårtbotten (22 cm form)
4 ägg
5 dadlar (lätt blötlagda)
Vispa ovan över ett vattenbad (det ska bara sjuda inte koka)
Vänd sedan i nedan ingredienser
1 dl potatismjöl
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl havremjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk bakpulver
Smöra och "bröa" en form. (Jag brukar lägga ett bakplåtspapper i botten på formen). In i 170 grader cs 25-30 min. Blir det för mycket färg på toppen av kakan lägg lite folie över.
Vaniljkräm:
Vilken kräm du tycker är bäst, tex leilas eller Caroline Ahlqvist recept men byt ut socker mot 2-3 msk annan sötning. Jag använde kokossocker första gången och dadelsirap andra gången.
Rabarber och jordgubbskompott.
1. Blanda ca 2 dl jordgubbar och ca 1 dl rabarber (fryst går utmärkt).
2. Mixa 3 dadlar med lite vatten till en kräm.
3. Koka upp jordgubbar och rabarber på medelvärme tillsammans med 2 msk dadelkräm och 1 msk vatten.
4. Låt allt koka ihop och ställ sedan för att svalna. För tjock ta i lite extra vatten, för tunn så går det att rädda den med maizena eller potatismjöl
Montera tårtan så du själv önskar. Ett tips är att ha lite färska jordgubbar på kompotten när man monterar ihop tårtan!
De små i familjen tyckte mycket om tårtan och även andra jag bjudit den på.



