Sötpotatisvåffeltorn med cole slaw

Jo, denna är den bästa våfflan av alla om man vill ha en stadig våffel lunch. Smakar massor och rolig att göra. 
Vet inte vad jag ska kalla den BLT, Club sandwich, taco våfflan ... 
 
Till denna tycker jag du ska göra sötpotatis våfflan, då smakar det mer.
2 personer

Ingredienser: 
1 ekologisk sötpotatis
2 avocado
1 morot
1/2 liten vitkål
majonäs
1 dl creme fraiche
1 rödlök
1 pkt tofu (marinera gärna i någon god soja och olja med chili i)
1 lime
1/3 dl äppelcidervinäger
oregano
1 rödlök

Gör så här:
1. Skiva sötpotatisen i lite tjockare skivor 1/2 cm. Ska bli som tjocka chips. Bred ut dem på en plåt och på med lite raps olja. Sätt in dem i ugnen på 220 grader i ca 30 minuter eller tills de är klara.
2. Cole slaw; riv morot och vitkål, blanda i 3 delar majonäs med 1 del creme fraishe. Salta och peppra.
3.  Avocado; mosa avocadon alternativt gör en guaccemole.
4. Avocado creme; Blanda mosad avocado med majonäs eller chili och majo.
5. Picklad rödlök från boken "taco mexican style"; Blanda lime, äppelcider vinäge, salt och oregano. I med tunt skuren rödlök och låt dra i 1h. Rör om då och då.  
6. Tofun, marinera i lite soja, olja och chili eller gör som jag knaper stek den i lite olja.
 
Även om ovan inte är några exakta mått på allt så förstår ni förhoppningsvis vilka smaker jag vill komma åt.

Bygg den så här:
 
En sötpotatisvåffelbit (1 hjärta eller två i botten)
Cole slaw
Två sötpotatis chips
Avocado majo
Picklad rödlök
Två bitar tofu
Avocado majo
Sötpotatis våffla
Mosad avoacdo eller gucca
Picklad rödlök
två bitar tofu omlott
mosad avocado
Sötpotatis våffla
picklad rödlök
 
Servera med extra sötpotatischips, cole slaw och majo.